Gewoonweg Wandelen 
 

Van Roncesvalles naar Logrono - 9 dagenhttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svg


VAN RONCESVALLES NAAR LOGRONO - 141 KILOMETER

Het startpunt van deze wandelreis is in Roncesvalles, dichtbij de grens met Frankrijk.
Tijdens deze reis loop je de eerste etappe van de route naar Santiago. 

NIVEAU

Het niveau van deze wandelreis is gemiddeld. De eerste dagen zijn uitdagender met hellingen en afdalingen.


PROGRAMMA

Dag 1: Roncesvalles
In de middag maak je kennis met de lokale agent en je krijgt alle informatie over de reis. Daarna maak je een wandeling rond Roncesvalles en je krijgt de gelegenheid om een pelgrimsmis bij te wonen. Tijdens het diner kun je al je vragen stellen, zodat je goed voorbereid aan je reis kunt beginnen.
Overnachting in Roncesvalles.

Dag 2: Roncesvalles - Zubiri, circa 22 kilometer
Na het ontbijt start je wandelreis. De lokale agent begeleid je deze ochtend de stad uit en hij/zij toont je de verschillende Camino-markeringen en de beroemde gele pijlen.
Je volgt deze gele pijlen en je loopt door weilanden en velden. Dit deel van Baskisch Navarra is beroemd vanwege de lokale verse producten. Je passeert "caserios", dit zijn gigantische stenen boerderijen welke al generaties lang in het bezit van dezelfde familie zijn. Zodra je Zubiri binnenwandelt, kom je de gotische brug tegen welke bekend staat als "La Rabia"; deze brug werd door de boeren gebruikt in een ritueel om te voorkomen dat hun vee hondsdolheid kreeg.
Overnachting in Zubiri.

Dag 3: Zubiri - Pamplona, circa 21 kilometer
In de ochtend wandel je richting Larrasoana, deze stad heeft sterke banden met de Camino. Let op de verschillende Jacobijnse tekens en pantserschilden op de stenen gebouwen.
Je loopt verder naar Pamplona, waar je de 15e eeuwse kathedraal van Santa María la Real kunt bewonderen. De patroonheilige van Pamplona is San Fermín. Pamplona is een energieke universiteitsstad welke altijd gevuld is met toeristen en de lokale bevolking.
Overnachting in Pamplona.

Dag 4: Pamplona - Puente la Reina, circa 25 kilometer
Je verlaat deze ochtend Pamplona en je wandelt richting Cizur Menor, waar je de kerk van San Miguel Arcángel kunt bekijken. Je klimt vandaag naar de top van de Alto de Perdón en hier kun je genieten van een mooi uitzicht op de omliggende valleien.
Je arriveert in Puente la Reina, genoemd naar Dona Mayor, die de brug liet bouwen om ervoor te zorgen dat de pelgrims, welke van de Franse en Aragonés route kwamen, veilig konden blijven lopen.
Overnachting in Puente la Reina.

Dag 5: Puente la Reina - Estella, circa 22 kilometer
Zodra je Cirauqui achter je hebt liggen, wandel je langs landbouwvelden met olijven, druiven, amandelen en fruitbomen en je komt langs oude Romeinse wegen en bruggen die naar Lorca leiden.
Na een paar beklimmingen en afdalingen arriveer je in Estella, welke in de 11e eeuw een belangrijke handelsstad was.
Overnachting in Estella.

Dag 6: Estella - Los Arcos, circa 22 kilometer
In de ochtend verlaat je Estella en je komt het oude benedictijnenklooster van Irache tegen; hier houdt de wijnmakerij nog steeds een oude traditie in stand, namelijk het gratis verstrekken van wijn aan pelgrims.
Zodra je de toren van de 12e-eeuwse kerk van San Andrés ziet liggen, dan weet je dat je bent aangekomen in Villamayor de Monjardín. Vanuit hier loop je verder naar Los Arcos, waarvan de oude ingang bekend stond als de "Poort van Schelpen" en de toegangspoort tot de Joodse wijk was.
Overnachting in Los Arcos.

Dag 7: Los Arcos - Viana, circa 19 kilometer
De wandeling van vandaag voert je langs kilometers aan wijngaarden. Bekijk in Torres del Río de Iglesia de Santo Sepulcro, welke bekend staat om de speciale akoestiek, voordat je verder gaat richting Viana.
Viana is een dynamische stad met veel Camino geschiedenis, waaronder de 13e-eeuwse kerk van Santa Maria, waar Cesare Borgia begraven ligt. Borgia zou het onwettig kind zijn van paus Alexander VI, hij werd gedood tijdens de verdediging van Viana in 1507.
Overnachting in Viana.

Dag 8: Viana - Logrono, circa 10 kilometer
Je bent inmiddels 7 dagen aan het wandelen en je bent 141 kilometer verder, voordat je aankomt in Logrono, de hoofdstad van La Rioja en beroemd om zijn voortreffelijke rode wijnen.
De wandeling van vandaag is een kortere wandeling, dus in de middag heb je alle tijd om enkele van deze heerlijke wijnen te proeven. Logrono is een bruisende universiteitsstad en hier moet je zeker een bezoek brengen aan de 14e-eewse kathedraal van Santa Maria la Redonda.
Overnachting in Logrono.

Dag 9: Logrono
Na het ontbijt is je wandelreis ten einde en je hebt de eerste etappe van de Camino voltooid.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Acht overnachtingen in 3/4-sterren hotels, manor houses of pensions/inns op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Welkomstmeeting.
 • Welkomstdiner op de 1e avond, inclusief wijn en bier.
 • Gedetailleerde routekaarten, een gids met historische informatie en het Pelgrimspaspoort.
 • Assistentie van de lokale agent.
 • Bagagevervoer.
 • Transfers zoals aangegeven in bovenstaand programma.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Luchthaventransfers.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA 

De prijs voor deze 8-daagse wandelreis bedraagt circa € 1000,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 250,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze wandelreis kent vaste startdata in de maanden mei en september. Neem voor de exacte startdata contact op. 

Loop je liever kortere of juist langere afstanden per dag? Wil je langer of juist korter blijven? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte