Gewoonweg Wandelen 
 

Camino Trail 118 kilometer - 8 dagen


CAMINO TRAIL

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella brengt je naar het graf van de apostel Jakobus.

Het startpunt van deze reis is in Tui, een stadje gelegen aan de oever van de rivier Mino en vanuit hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Tijdens deze wandelreis leg je de laatste 118 kilometer af naar Santiago de Compostela.

NIVEAU

Het niveau van deze wandelreis is makkelijk.


PROGRAMMA

Dag 1: Tui
Het stadje Tui is een populair startpunt voor de Camino trail. Veel pelgrims, welke de Portugese Camino trail volgen, beginnen hier hun reis naar Compostela.
In de avond maak je kennis met de lokale agent en je krijgt alle informatie over de reis. De lokale agent zorgt ervoor dat de eerste stempel in je Pelgrimspaspoort gezet wordt. Tijdens het diner kun je al je vragen stellen, zodat je goed voorbereid aan je reis kunt beginnen.
Overnachting in Tui.

Dag 2: Tui - O Porrino, circa 15 kilometer
Na het ontbijt start de reis naar Santiago de Compostela. De lokale agent begeleid je deze ochtend de stad uit en hij/zij toont je de verschillende Camino-markeringen en de beroemde gele pijlen. De lokale agent zal je wijzen op de 12e eeuwse Santa María kathedraal, de Joodse wijk en de middeleeuwse brug over de rivier de Louro. Vanaf hier ga je alleen verder, op weg naar Santiago de Compostela.
Je wandelt door de bossen over landweggetjes en paden, terwijl je je een weg baant richting het noorden. Je komt door de riviervallei de Louro en je eindigt deze eerste wandeldag in O Porrino, een belangrijke handelsstad en een stop voor pelgrims sinds de 14e eeuw.
Overnachting in O Porrino.

Dag 3: O Porrino - Arcade, circa 22 kilometer
Zodra je O Porrino hebt verlaten gaat de wandeling licht heuvelopwaarts. Je komt door typisch zuidelijke Galicische dorpjes, welke worden omringd door wijngaarden. 
Je passeert vandaag de fascinerende stad Redondela, je treft hier twee 19e eeuwse spoorviaducten aan. Sluit deze dag af met de lokale specialiteiten van oesters en mosselen in het stadje Arcade, gelegen aan het strand.
Overnachting in Arcade.

Dag 4: Arcade - Pontevedra, circa 13 kilometer
Vandaag steek je de brug van Ponte Sampaio over, een groep van lokale bewoners versloeg hier in 1809 de troepen van Napoleon. Je passeert een heuvel en je kunt genieten van het uitzicht over de monding van de Vigo, voordat je afdaalt naar Pontevedra.
Pontevedra is bekend om de kerk van La Peregrina met de iconische vorm van de schelpvormige plattegrond. La Peregrina is ook de beschermheilige van de Portugese Camino en wordt door zowel de lokale bevolking als door de buitenlanders vereerd. De etappe van vandaag is korter dan de overige etappes, zodat je op je gemak de stad kunt ontdekken.
Overnachting in Pontevedra.

Dag 5: Pontevedra - Caldas de Rei, circa 22 kilometer
Je wandelt vandaag door een rustig bosrijk landschap over kleine landweggetjes en paden. Wanneer je wilt kun je een korte omweg maken om enkele spectaculaire watervallen te bewonderen.
De route eindigt in Caldas de Reis, wat zich ruwweg vertaalt als het thermale water van de koning. Hier kun je je vermoeide voeten rust geven in de natuurlijke thermale bronnen.
Overnachting in Caldas de Rei.

Dag 6: Caldas de Rei - Padrón, circa 18 kilometer
Na het ontbijt start je je wandeling, welke gaat door beboste valleien, wijngaarden en kleine dorpjes. Je komt aan bij de laatste grootste heuvel tijdens deze Camino trail. Wanneer je bent afgedaald kom je aan in de vallei van de rivier de Ulla, welke de provincie Pontevedra scheidt van de provincie A Coruna.
De etappe van vandaag eindigt in het historische stadje Padrón, hier begon het verhaal van Santiago en je treedt hier letterlijk in de voetsporen van de apostel.
Overnachting in Padrón.

Dag 7: Padrón - Santiago de Compostela, circa 25 kilometer
Na 6 dagen wandelen en 118 kilometer verder kom je vandaag aan in Santiago de Compostela. Ga naar het Pilgrim's Office voor je laatste stempel in je paspoort en vraag dat welverdiende certificaat, de Compostela, aan.
Santiago is een magische stad vol met mooie monumenten en het levendige geroezemoes van de internationale pelgrims en de universiteitsstudenten vullen de middeleeuwse straten.
Overnachting in Santiago.

Dag 8: Santiago
Na het ontbijt neem je samen met een lokale gids een kijkje in de verbazingwekkende kathedraal die zoveel transformaties heeft ondergaan sinds de bouw van de oorspronkelijke kapel in de 9e eeuw.
Na deze tour is deze reis tot een einde gekomen. Wanneer je wilt kun je nog de pelgrimsmis bijwonen welke om 12.00 uur begint.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Zeven overnachtingen in 3/4-sterren hotels, manor houses of pensions/inns op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer (het kan voorkomen dat er een korte transfer wordt uitgevoerd om je naar je accommodatie te brengen, er is maar een beperkt aanbod aan accommodatie beschikbaar op deze route).
 • Welkomstmeeting.
 • Welkomstdiner op de 1e avond, inclusief wijn en bier.
 • Gedetailleerde routekaarten, een gids met historische informatie en het Pelgrimspaspoort.
 • Assistentie van de lokale agent.
 • Bagagevervoer.
 • Transfers zoals aangegeven in bovenstaand programma.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Luchthaventransfers.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA 

De prijs voor deze 8-daagse wandelreis bedraagt circa € 1000,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 250,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze wandelreis kent vaste startdata in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Neem voor de exacte startdata contact op.

Loop je liever kortere of juist langere afstanden per dag? Wil je langer of juist korter blijven? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte