Gewoonweg Wandelen 
 

Camino Trail 115 kilometer - 8 dagen


CAMINO TRAIL

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella brengt je naar het graf van de apostel Jakobus.

Het startpunt van deze reis is in Sarria, je wandelt door de bergen van Galicië in het noordwesten van Spanje en je eindigt in de kathedraal Santiago de Compostela.
Onderweg kun je genieten van prachtige landschappen en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

NIVEAU

Het niveau van deze wandelreis is makkelijk.


PROGRAMMA

Dag 1: Sarria
Het stadje Sarria is een populair startpunt voor de Camino trail, veel pelgrims begonnen hier aan hun reis naar Compostela.
In de avond maak je kennis met de lokale agent en je krijgt alle informatie over de reis. De lokale agent zorgt ervoor dat de eerste stempel in je Pelgrimspaspoort gezet wordt. Tijdens het diner kun je al je vragen stellen, zodat je goed voorbereid aan je reis kunt beginnen.
Overnachting in Sarria.

Dag 2: Sarria - Portomarín, circa 23 kilometer
Na het ontbijt start de reis naar Santiago de Compostela. De lokale agent begeleid je deze ochtend de stad uit en hij/zij toont je de verschillende Camino-markeringen en de beroemde gele pijlen. Zodra je Sarria verlaten hebt, zal de lokale agent je wijzen op de duizend jaar oude kastanjebomen en de oude Keltische ruïnes. Vanaf hier ga je alleen verder, op weg naar Santiago de Compostela.
Je vervolgt je weg door het platteland en je loopt over kleine weggetjes en landelijke voetpaden. Je passeert de 100 kilometer markering. Vervolgens loop je verder richting Portomarín, hier kun je de 12e-eeuwse kerk van San Juan bewonderen. Dit is een versterkte kerk, welke de wacht houdt over de rivier de Mino.
Overnachting in Portomarín.

Dag 3: Portomarín - Lestedo, circa 20 kilometer
Je laat Portomarín achter je en de wandeling gaat heuvelopwaarts. Je loopt door typisch Galicische dorpjes, welke zijn versierd met hórreos (verhoogde maïskribben) en af en toe zie je een gebeeldhouwd granieten kruis, welke de weg naar Santiago markeert.
Bekijk in het dorpje Lameiros het 17e-eeuwse kruis met de kruisiging van Christus. Onderweg naar Palas de Rei merk je de vele eucalyptusbossen van Galicië op.
Overnachting in Lestedo.

Dag 4: Lestedo - Melide, circa 19 kilometer
Vandaag passeer je zacht glooiende heuvels en je wandelt over stille bospaden. In deze rustige hoek van Spanje waan je je in een andere tijd met de vredige landelijke omgeving en de lokale boeren.
Wanneer je aankomt in het bruisende marktstadje Melide keer je weer terug in het heden. 
Overnachting in Melide.

Dag 5: Melide - Arzúa, circa 14 kilometer
Aan de rand van Melide ligt de 12e-eeuwse kerk van Santa Maria, een juweel uit de romaanse periode en zeker een bezoek waard.
Je volgt de Camino verder door de eucalyptusbossen en je komt aan in Boente. Hier kun je een kleine Santiago kerk bewonderen, het is een eenvoudige kerk met een mooi houten altaar.
Overnachting in Arzúa.

Dag 6: Arzúa - Arca, circa 18 kilometer
Santiago komt alsmaar dichterbij. Begroet de lokale dorpelingen en je zult merken dat deze rustige en gereserveerde mensen je al snel het beste wensen op je reis naar Santiago.
Je bent geen toerist meer, maar een pelgrim op de Camino de Santiago.
Overnachting in Arca.

Dag 7: Arca - Santiago, circa 21 kilometer
Na 6 dagen wandelen en 115 kilometer verder kom je vandaag aan in Santiago de Compostela. Ga naar het Pilgrim's Office voor je laatste stempel in je paspoort en vraag dat welverdiende certificaat, de Compostela, aan. 
Santiago is een magische stad vol met mooie monumenten en het levendige geroezemoes van de internationale pelgrims en de universiteitsstudenten vullen de middeleeuwse straten.
Overnachting in Santiago.

Dag 8: Santiago
Na het ontbijt neem je samen met een lokale gids een kijkje in de verbazingwekkende kathedraal die zoveel transformaties heeft ondergaan sinds de bouw van de oorspronkelijke kapel in de 9e eeuw.
Na deze tour is deze reis tot een einde gekomen. Wanneer je wilt kun je nog de pelgrimsmis bijwonen welke om 12.00 uur begint.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Zeven overnachtingen in 3/4-sterren hotels, manor houses of pensions/inns op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer. 
 • Welkomstmeeting.
 • Welkomstdiner op de 1e avond, inclusief wijn en bier.
 • Gedetailleerde routekaarten, een gids met historische informatie en het Pelgrimspaspoort.
 • Assistentie van de lokale agent.
 • Bagagevervoer.
 • Transfers zoals aangegeven in bovenstaand programma.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Luchthaventransfers.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA 

De prijs voor deze 8-daagse wandelreis bedraagt circa € 900,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 250,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze wandelreis kent vaste startdata in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Neem voor de exacte startdata contact op.

Loop je liever kortere of juist langere afstanden per dag? Wil je langer of juist korter blijven? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!

Offerte