Gewoonweg Wandelen 
 

Wicklow Way - 4 dagen


THE WICKLOW WAY

Wicklow is bekend vanwege het mooie landschap en wordt ook wel de "Tuin van Ierland" genoemd. Het is een perfect wandelgebied met bergen en kleine dorpjes.
The Wicklow Way leidt je langs watervallen, meren en de bergketen Wicklow. Hoogtepunten tijdens de route zijn o.a. Lough Tay, Powerscourt Waterfall, Glendalough en Glenmalure. 
Je wandelt over bospaden, oude Ierse wegen en komt door open velden.

NIVEAU

Het niveau van deze wandeling is gemiddeld. 
Het is mogelijk om de afstand per dag aan te passen, er kunnen dan transfers geregeld worden.


PROGRAMMA

Dag 1: Marley Park - Coolakay (Enniskerry), afstand 23.3 kilometer
Je wordt in Dublin opgehaald en vervolgens naar Marley Park gebracht waar de wandeling start. Voordat je begint krijg je van de vertegenwoordiger in Ierland diverse landkaarten, de route en aanvullende informatie overhandigd.
Marley Park is gelegen aan de zuidkant van Dublin op ongeveer 4 kilometer afstand van het centrum. Vanaf Marley Park volg je de Wicklow Trail door het park. Wanneer je het park verlaat kom je terecht op een rotonde en loop je onder de snelweg door. Hierna wordt de omgeving rustig en wandel je over kleine weggetjes richting Kilmashagogue Forest.
Je loopt richting de "Two Rock Mountain", deze berg is vernoemd naar de Granieten Tors welke zich bovenop de top bevindt. Je wandelt verder richting Glencullen.
Vanavond overnacht je in een B&B / Guesthouse in de buurt van Enniskerry.

Dag 2: Coolakay - Old Bridge (Roundwood), afstand 16.9 kilometer
Na een goed ontbijt vervolg je je weg. Je loopt vandaag door een bosgebied en wanneer je wilt kun je over een klif lopen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over Powerscourt Waterfall. Je loopt verder door een ontbost gebied, welke toebehoort aan de "Irish Forestry Board". Aan je rechterkant zie je Djouce liggen en aan je linkerkant Maulin.
Je wandelt verder richting de Dargle Rivier, je steekt de brug over en vervolgt je weg langs een oude stenen muur.
Je loopt verder zuidwaarts en vanaf hier kun je Luggala en Lough Tay zien liggen. Op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en dit is dan ook een ideale plek om even te stoppen en uit te rusten.
Je vervolgt je route richting de R759 vanwaar je uitkijkt over de Guinness's Estate en Lough Tay. Je overnacht in een B&B / Guesthouse in de buurt van Roundwood.

Dag 3: Old Bridge - Laragh (Glendalough), afstand 7.2 kilometer
Het eerste stuk van vandaag gaat over een publieke weg, je steekt de Avonmore rivier over in Oldbridge en je vervolgt je weg richting Drumray.
De route gaat verder over een heuvel en dan daal je af om de Glenmacnass road over te steken. Je wandelt verder en komt aan in Brockagh Forest. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Glendalough Valley. Je vervolgt je weg door het bos en uiteindelijk kom je aan in Glendalough, waar je zult overnachten in een B&B / Guesthouse.

Dag 4:
Na het ontbijt keer je per publieke bus terug naar Dublin, waar aan deze wandelreis een einde komt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

  • Drie overnachtingen in een B&B of Guesthouse op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
  • Gedetailleerde routekaarten en informatie.
  • Bagagevervoer.

Exclusief

  • Heen- en terugreis.
  • Lunch en diner.
  • Toeslag 1-persoonskamer.
  • Luchthaventransfers.
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Busticket Glendalough - Dublin.
  • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 4-daagse wandelreis bedraagt circa € 424,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 99,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze wandelreis kent geen vaste startdag.

Loop je liever kortere of juist langere afstanden per dag? Wil je langer of juist korter blijven? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte