Gewoonweg Wandelen 
 

Bratislava en wijn - 4 dagen


BRATISLAVA

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en ligt op korte afstand van Wenen, Oostenrijk. De stad is gelegen in het uiterste zuidwesten van het land, aan weerszijden van de Donau en aan de voet van de Kleine Karpaten.
De stad heeft veel te bieden, zowel op het vlak van cultuur, geschiedenis als van architectuur. Het prachtige historische centrum is niet zo heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. De mooiste bezienswaardigheden en musea bevinden zich in het historische centrum of op loopafstand ervan. Bratislava wordt gedomineerd door een kasteel, welke uitkijkt over de 18-eeuwse stad vol met gezellige bars, cafés en restaurants.

Het imposante kasteel van Bratislava staat op een heuveltop en biedt een mooi uitzicht op de stad. Binnenin bevindt zich het nationaal museum.
De Michaelspoort is één van de oudste gebouwen van de stad en de enige overgebleven stadspoort van de middeleeuwse vestingwerken. De 51 meter hoge toren boven de poort is een bekend herkenningspunt van Bratislava.
De Sint-Maartenskathedraal is de grootste kerk van Bratislava en hier bevinden zich de overblijfselen van de heilige Johannes de Barmhartige. De Sint-Elisabethskerk, ook wel de "Blauwe Kerk" genoemd is zeker ook een bezoek waard.
Wandel door de smalle straatjes richting het Hlavné námestieplein waar je de renaissance Maximiliánsfontein met Koning Maximiliaan II in ridderkledij kunt bewonderen. Onderweg kom je diverse huizen in verschillende architectonische stijlen, zoals gotisch en barok, tegen.
Op het plein Stará Radnica vind je de oude stadshal en voor een mooi uitzicht over het centrumplein kun je naar de top van de toren klimmen.
Verder is het klokkenmuseum een bezoek waard en bewonder zeker ook het Primaat Paleis en het Grassalkovitsj Paleis.

Vlakbij Bratislava bevindt zich een wijngebied welke gelegen is in de Kleine Karpaten. Proef hier de lekkerste lokale wijnen.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen, vanuit hier volgt er een transfer naar je hotel in Bratislava.
Geniet 's avonds van een goed diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava
Na het ontbijt ontmoet je de gids en samen met hem/haar maak je een stadswandeling door Bratislava. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en je loopt door het historische centrum van Bratislava. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en de gids zal je meer vertellen over de geschiedenis. Het 2e gedeelte van de tour bestaat uit een rit per auto langs o.a. het kasteel van Bratislava en het Presidential Palace. De tour zal in totaal ongeveer 3 uur in beslag nemen.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 3: Bratislava
Je maakt vandaag een tour van ongeveer 6 uur naar het belangrijkste wijngebied van Slowakije. In de ochtend ontmoet je de gids en samen met hem/haar reis je naar de Kleine Karpaten, gelegen net buiten Bratislava. Tijdens deze tour leer je meer over de Slowaakse wijnen, de tradities en de geschiedenis. Uiteraard is er gelegenheid tot het proeven van diverse wijnen.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 4: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

  • Drie overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel in Bratislava op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
  • Transfer luchthaven Wenen - hotel Bratislava v.v..
  • Begeleide stadstour door Bratislava (privé tour, Engelstalige gids) van circa 3 uur.
  • Dagexcursie naar de Kleine Karpaten onder begeleiding van een Engelstalige gids (privé tour, circa 6 uur) inclusief wijnproeverij.

Exclusief

  • Heen- en terugreis.
  • Lunch en diner.
  • City tax.
  • Toeslag 1-persoonskamer.
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 4-daagse stedentrip bedraagt circa € 332,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 90,-) in een 3-sterren hotel en circa € 380,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 105,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte