Gewoonweg Wandelen 
 

Bratislava en Wenen - 6 dagen


BRATISLAVA EN WENEN

Tijdens deze stedentrip ga je op ontdekking in Bratislava en Wenen!

Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. De stad heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het toenmalige Hongaarse Rijk. De historische binnenstad van Bratislava is niet heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. Hier vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden, zoals authentieke gebouwen, mooie kerken, torens en sfeervolle straten en pleinen. Breng zeker een bezoek aan de St. Martinsdom, het Oude Stadshuis, de Jezuïtenkerk en het aartsbisschoppelijke paleis.
Een opvallende verschijning is het kasteel van Bratislava, welke gebouwd is op een heuvel aan de Donau. Je vindt hier het historische gedeelte van het Slowaaks Nationaal Museum en het is de residentie van de president van de Slowaakse Republiek.

Wenen

Wenen is de charmante en culturele hoofdstad van Oostenrijk en staat internationaal bekend als muziekstad. Hier kun je genieten van een veelheid aan cultureel aanbod, prachtige architectuur en de Weense gezelligheid. Wenen is in 2020 verkozen tot de groenste stad ter wereld, je vindt hier dan ook een groot aantal groene zones en nabijgelegen recreatiegebieden zoals het Wienerwald en de Donauinsel.
Bezoek zeker het barokke Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de keizer, welke omringd wordt door prachtige tuinen. In het Schloss Belvedere is tegenwoordig de Oostenrijkse Galerie te vinden, hier tref je een grote verzameling van werken van Klimt, Kokoschka en Schiele aan. Maar Wenen heeft veel meer te bieden; wat te denken van de gotische Stephansdom in het centrum, het Weense Prater met het beroemde reuzenrad, het Hundertwasserhaus, de Spaanse Hofreitschule, de Weense Staatsopera en de vele musea en tentoonstellingen.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen. Vervolgens een transfer naar je hotel in Wenen.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Wenen.

Dag 2: Wenen
Na het ontbijt start om 9.30 uur de Wenen stadstour. Je ziet tijdens deze tour alle hoogtepunten van Wenen en je brengt, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan het Schloss Schönbrunn. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Wenen.

Dag 3: Wenen
Deze dag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een nabijgelegen recreatiegebied of boek een stadstour per fiets.
Overnachting in een hotel in Wenen.

Dag 4: Wenen - Bratislava
Na het ontbijt volgt er een transfer naar het hotel in Bratislava.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 5: Bratislava
In de morgen kun je op eigen gelegenheid Bratislava ontdekken.
Om 12.00 uur start de Bratislava Grand City Tour. Tijdens deze tour ontdek je, onder begeleiding van een gids, het historische centrum van Bratislava en zie je alle belangrijke historische monumenten. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 6: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen, waar deze stedentrip eindigt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Drie overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel in Wenen op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Twee overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel in Bratislava op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Alle genoemde transfers.
 • Wenen stadstour (groep, Engelstalige gids).
 • Bratislava Grand City Tour (groep, Engelstalige gids).

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 6-daagse stedentrip bedraagt circa € 441,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 3-sterren hotel en circa € 505,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel. Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte