Gewoonweg Wandelen 
 

Bratislava en Fatra Gebergte - 4 dagenhttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svg


BRATISLAVA

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en ligt op korte afstand van Wenen, Oostenrijk. De stad is gelegen in het uiterste zuidwesten van het land, aan weerszijden van de Donau en aan de voet van de Kleine Karpaten.
De stad heeft veel te bieden, zowel op het vlak van cultuur, geschiedenis als van architectuur. Het prachtige historische centrum is niet zo heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. De mooiste bezienswaardigheden en musea bevinden zich in het historische centrum of op loopafstand ervan. Bratislava wordt gedomineerd door een kasteel, welke uitkijkt over de 18-eeuwse stad vol met gezellige bars, cafés en restaurants.

Het imposante kasteel van Bratislava staat op een heuveltop en biedt een mooi uitzicht op de stad. Binnenin bevindt zich het nationaal museum.
De Michaelspoort is één van de oudste gebouwen van de stad en de enige overgebleven stadspoort van de middeleeuwse vestingwerken. De 51 meter hoge toren boven de poort is een bekend herkenningspunt van Bratislava.
De Sint-Maartenskathedraal is de grootste kerk van Bratislava en hier bevinden zich de overblijfselen van de heilige Johannes de Barmhartige. De Sint-Elisabethskerk, ook wel de "Blauwe Kerk" genoemd is zeker ook een bezoek waard.
Wandel door de smalle straatjes richting het Hlavné námestieplein waar je de renaissance Maximiliánsfontein met Koning Maximiliaan II in ridderkledij kunt bewonderen. Onderweg kom je diverse huizen in verschillende architectonische stijlen, zoals gotisch en barok, tegen.
Op het plein Stará Radnica vind je de oude stadshal en voor een mooi uitzicht over het centrumplein kun je naar de top van de toren klimmen.
Verder is het klokkenmuseum een bezoek waard en bewonder zeker ook het Primaat Paleis en het Grassalkovitsj Paleis.

FATRA GEBERGTE

Het Fatra Gebergte is gelegen in het noordwesten van Slowakije. Het is een mooi berggebied met een prachtige natuur, waar je prachtige wandelingen kunt maken.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen, vanuit hier volgt er een transfer naar je hotel in Bratislava.
Geniet 's avonds van een goed diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava
Om 12.00 uur ontmoet je de gids en samen met hem/haar maak je een stadswandeling door Bratislava. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en je loopt door het historische centrum van Bratislava. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en de gids zal je meer vertellen over de geschiedenis. Het 2e gedeelte van de tour bestaat uit een rit per auto langs o.a. het kasteel van Bratislava en het Presidential Palace. De tour zal in totaal ongeveer 3 uur in beslag nemen.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 3: Bratislava - Fatra Gebergte
Je wordt 's morgens vroeg opgehaald bij je hotel in Bratislava en naar het station gebracht, waar je de trein neemt naar Zilina (ongeveer 2,5 uur). In Zilina word je opgewacht door je gids en rijd je per auto verder naar het mooie Fatra Gebergte. Aangekomen in Chata Vratna neem je de kabelbaan naar Snilovske peak (1500 meter). Hier start de wandeling en je loopt richting de Chleb peak, gelegen op 1600 meter hoogte. Vervolgens loop je bergafwaarts naar Poludnovy Grun en kom je aan bij een berghut in Chata Pod Grunom. In deze berghut kun je de traditionele brandy met biscuits proeven. Je kunt hier eventueel ook lunchen (exclusief), voordat je teruggaat naar de Fratna Vallei. Vervolgens is er een transfer naar het treinstation van Zilina, waar je de trein naar Bratislava neemt. Aangekomen in Bratislava volgt er een transfer naar je hotel.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 4: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Drie overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel in Bratislava op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Treintickets (2e klasse) Bratislava - Zilina v.v..
 • Ticket voor de kabelbaan.
 • Brandy en biscuits proeverij.
 • Begeleiding door een Engelstalige gids.
 • Begeleide stadstour in Bratislava (Engelstalige gids) van 3 uur.
 • Transfer hotel Bratislava - station Bratislava v.v..
 • Transfer station Zilina - Fatra Gebergte v.v..
 • Transfer luchthaven Wenen - hotel Bratislava v.v..

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 4-daagse reis bedraagt circa € 365,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 3-sterren hotel en circa € 397,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel. Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis is mogelijk van april tot oktober.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte