Gewoonweg Wandelen 
 

Bratislava - 4 dagen


BRATISLAVA

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en ligt op korte afstand van Wenen, Oostenrijk. De stad is gelegen in het uiterste zuidwesten van het land, aan weerszijden van de Donau en aan de voet van de Kleine Karpaten. 
De stad heeft veel te bieden, zowel op het vlak van cultuur, geschiedenis als van architectuur. Het prachtige historische centrum is niet zo heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. De mooiste bezienswaardigheden en musea bevinden zich in het historische centrum of op loopafstand ervan. Bratislava wordt gedomineerd door een kasteel, welke uitkijkt over de 18-eeuwse stad vol met gezellige bars, cafés en restaurants. 

Het imposante kasteel van Bratislava staat op een heuveltop en biedt een mooi uitzicht op de stad. Binnenin bevindt zich het nationaal museum.
De Michaelspoort is één van de oudste gebouwen van de stad en de enige overgebleven stadspoort van de middeleeuwse vestingwerken. De 51 meter hoge toren boven de poort is een bekend herkenningspunt van Bratislava.
De Sint-Maartenskathedraal is de grootste kerk van Bratislava en hier bevinden zich de overblijfselen van de heilige Johannes de Barmhartige. De Sint-Elisabethskerk, ook wel de "Blauwe Kerk" genoemd is zeker ook een bezoek waard.
Wandel door de smalle straatjes richting het Hlavné námestieplein waar je de renaissance Maximiliánsfontein met Koning Maximiliaan II in ridderkledij kunt bewonderen. Onderweg kom je diverse huizen in verschillende architectonische stijlen, zoals gotisch en barok, tegen. 
Op het plein Stará Radnica vind je de oude stadshal en voor een mooi uitzicht over het centrumplein kun je naar de top van de toren klimmen. 
Verder is het klokkenmuseum een bezoek waard en bewonder zeker ook het Primaat Paleis en het Grassalkovitsj Paleis.

Maak een dagexcursie naar het wijngebied de Kleine Karpaten, ontdek het Kleine Fatra Gebergte of maak al "joggend" een stadstour.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen. Vanuit hier transfer naar je hotel in Bratislava.
's Avonds kun je genieten van een diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava
Na een goed ontbijt kun je alvast de stad verkennen.
Om twaalf uur ontmoet je de gids en samen met hem/haar maak je een stadswandeling van 1 uur door Bratislava.
De rest van de middag en avond zijn vrij in te delen.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 3: Bratislava
Deze gehele dag is vrij te besteden. 
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 4: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen, waar deze stedentrip eindigt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

  • Drie overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel in Bratislava op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
  • Transfer luchthaven Wenen - hotel Bratislava v.v..
  • Begeleide stadswandeling (groep, Engelstalige gids) van 1 uur.

Exclusief

  • Heen- en terugreis.
  • Lunch en diner.
  • City tax.
  • Toeslag 1-persoonskamer.
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 4-daagse stedentrip bedraagt circa € 195,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 90,-) in een 3-sterren hotel en circa € 227,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 90,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte