Gewoonweg Wandelen 
 

Natuur en cultuur - 7 dagen


SLOWAKIJE

Slowakije is een prachtig land en nog niet bij veel toeristen bekend. Het land is klein qua oppervlakte maar heeft veel te bieden; denk aan het bruisende Bratislava, historische monumenten, een schitterende natuur, folklore, schilderachtige stadjes en imponerende kasteelcomplexen.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen. Vanuit hier transfer naar je hotel in Bratislava.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava
Na een goed ontbijt kun je alvast de stad verkennen.
Om twaalf uur ontmoet je de gids en samen met hem/haar maak je een stadswandeling door Bratislava. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en je loopt door het historische centrum van Bratislava. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en de gids zal je meer vertellen over de geschiedenis. Het 2e gedeelte van de tour bestaat uit een rit per auto langs o.a. het kasteel van Bratislava en het Presidential Palace. De tour zal in totaal ongeveer 3 uur in beslag nemen..
De rest van de middag en avond zijn vrij in te delen.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 3: Bratislava - Zilina
In de loop van de ochtend word je naar het treinstation van Bratislava gebracht en hier neem je de trein naar Zilina, de rit duurt ongeveer 2 uur. Bij aankomst in Zilina maak je, onder begeleiding van een gids, een stadswandeling door Zilina en zie je de belangrijkste hoogtepunten die deze stad te bieden heeft. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 4: Zilina - Orava - Zilina
Na het ontbijt word je opgehaald door de gids/chauffeur en je gaat samen met hem/haar richting Orava. Maak een ritje met de unieke "Forest Railway", bewonder het standbeeld van Jezus met paus Johannes Paulus II en geniet van de prachtige uitzichten over de Hoge Tatra.
Vervolgens rijd je verder naar het sprookjesachtige kasteel van Orava, welke je zult bezoeken. In de avond keer je terug naar Zilina voor de overnachting.
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 5: Zilina - Bojnice - Zilina
Vandaag ontdek je de omgeving van Bojnice. Als eerste breng je een bezoek aan het kasteel van Bojnice. Hierna ga je verder naar het prachtige dorp Cicmany, welke bekend staat om de houten huizen. Vervolgens breng je een bezoek een het bedevaartsoord Rajecka Lesna, hier kun je een grote kerststal bewonderen welke volledig van hout is gemaakt.
Wanneer je wilt kun je op de terugweg naar Zilina een stop maken bij een spa-complex in Rajecke Teplice, waar je zalig kunt ontspannen in het geneeskrachtige water (optioneel).
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 6: Zilina - Fratna Gebergte - Bratislava
Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Fratna Gebergte. Je gaat per kabelbaan omhoog naar de Snilovske Peak (1526 meter), waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens transfer naar het station van Zilina, waar je de trein neemt naar Bratislava. Bij aankomst op het station van Bratislava word je per auto naar je hotel gebracht.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 7: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen en is deze reis tot een einde gekomen.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Zes overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Trein ticket (2e klasse) Bratislava - Zilina
 • Begeleide stadstour in Bratislava (groep, Engelstalige gids), circa 3 uur.
 • Begeleide stadswandeling in Zilina (Engelstalige gids/chauffeur), circa 3 uur.
 • Begeleide dagexcursie op dag 4 en 5 naar Orava en Bojnice (Engelstalige gids/chauffeur).
 • Begeleide excursie (halve dag) naar het Fratna Gebergte (Engelstalige gids/chauffeur).
 • Alle transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Entreegelden (Orava Castle circa € 10,- p.p.; Forest Railway circa € 7,- p.p.; Bojnice Castle circa € 10,- p.p.; kabelbaan Snilovske Peak circa € 14,- p.p.).
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 7-daagse reis bedraagt circa € 713,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 206,-) in een 3-sterren hotel en circa € 780,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 237,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte