Gewoonweg Wandelen 
 

Slowakije per trein - 9 dagen


SLOWAKIJE

Slowakije is een prachtig land en nog niet bij veel toeristen bekend. Het land is klein qua oppervlakte maar heeft veel te bieden; denk aan het bruisende Bratislava, historische monumenten, een schitterende natuur, folklore, schilderachtige stadjes en imponerende kasteelcomplexen. 

In Slowakije ligt het Nationale Park Tatra en dit is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. Je kunt hier urenlang wandelen en in de wintermaanden kun je hier skiën. In de afgelegen gebieden komen zelfs nog wolven en beren voor.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen. Vanuit hier volgt er een transfer naar je hotel in Bratislava.
Wanneer je op tijd arriveert in Bratislava, dan kun je het historische centrum gaan ontdekken. Je kunt 's avonds een begeleide stadstour door Bratislava maken (optioneel te boeken). 
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava - Zilina
In de morgen neem je de trein naar Zilina. Ontdek in de middag het mooie centrum van deze stad. Wanneer je wilt kun je een begeleide stadswandeling maken (optioneel te boeken).
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 3: Zilina - Liptovsky Mikulas
Na het ontbijt neem je de trein naar Liptovsky Mikulas. De rest van de dag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Demanova vallei waar je de Demanova Grot van Vrijheid kunt bezichtigen.
Overnachting in een hotel in Liptovsky Mikulas.

Dag 4: Liptovsky Mikulas - Poprad
Je neemt de ochtendtrein naar Poprad. Hier kun je een stadswandeling maken door het historische centrum met een prachtig middeleeuws plein van Spisska Sobota.
Overnachting in een hotel in Poprad.

Dag 5: Poprad - Hoge Tatra Gebergte - Poprad
In de ochtend neem je de trein naar Hoge Tatra. Maak hier een wandeltocht door de prachtige natuur of breng een bezoek aan enkele bergdorpjes, zoals Strbske Pleso, Tatranska Lomnica en Stary Smokovec. Je reist per trein terug naar Poprad.
Overnachting in een hotel in Poprad.

Dag 6: Poprad - Kosice
Na het ontbijt neem je de trein naar Kosice. Ontdek het prachtige stadscentrum met de Sint Elisabethkathedraal en het Opera Huis. Tevens is het mogelijk om een begeleide stadswandeling te maken (optioneel te boeken).
Overnachting in een hotel in Kosice.

Dag 7: Kosice - Zvolen
In de ochtend neem je de trein naar Zvolen. Breng in de middag een bezoek aan het stadscentrum met het kasteel.
Overnachting in Zvolen.

Dag 8: Zvolen - Bratislava
Vandaag reis je in de ochtend per trein terug naar Bratislava. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 9: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen, waar aan deze treinreis een einde komt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Acht overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.
 • Treintickets 2e klasse met zitplaatsreservering.
 • Dagticket voor Tatra's Electronic Railway.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Excursies, entreegelden etc..
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 9-daagse treinreis bedraagt circa € 437,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 145,-) in een 3-sterren hotel en circa € 568,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 290,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen! Uiteraard is het ook mogelijk om per trein naar Wenen te reizen i.p.v. per vliegtuig.


Offerte