Gewoonweg Wandelen 
 

Ontdek het Hoge Tatra Gebergte per trein - 7 dagen


SLOWAKIJE

Slowakije is een prachtig land en nog niet bij veel toeristen bekend. Het land is klein qua oppervlakte maar heeft veel te bieden; denk aan het bruisende Bratislava, historische monumenten, een schitterende natuur, folklore, schilderachtige stadjes en imponerende kasteelcomplexen.

In Slowakije ligt het Nationale Park Tatra en dit is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. Je kunt hier urenlang wandelen en in de wintermaanden kun je hier skiën. In de afgelegen gebieden komen zelfs nog wolven en beren voor.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Wenen - Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen, vanuit hier volgt er een transfer naar je hotel in Bratislava.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava
Om 12.00 uur start de Bratislava Grand City Tour. Deze tour bestaat uit een stadswandeling van ongeveer 2 uur en een tour per auto. Tijdens de stadswandeling loop je samen met een gids door het historische centrum van Bratislava langs de diverse bezienswaardigheden. Per auto breng je een bezoek aan het kasteel van Bratislava en kun je het Presidential Palace bewonderen. De gehele tour duurt circa 3 uur.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 3: Bratislava - Hoge Tatra Gebergte
Na het ontbijt word je naar het treinstation van Bratislava gebracht. Hier neem je de trein richting Poprad, waar je rond lunchtijd zult arriveren. Je ontmoet de gids op het station en samen met hem/haar bezoek je de bergdorpjes Strbske Pleso, Stary Smokovec en Tatranska Lomnica.
Overnachting in een hotel gelegen in het Hoge Tatra Gebergte.

Dag 4: Hoge Tatra Gebergte
In de morgen ontmoet je de gids en samen met hem/haar breng je een bezoek aan één van de mooiste regio's van Slowakije, namelijk de Spiss regio. Dit gebied herbergt vele gotische gebouwen. Je brengt een bezoek aan Spiss Castle (UNESCO) en de Spisska Kapitula Abbey met de St. Martin Kathedraal. Dan rijd je verder naar de plaatsjes Levoca (UNESCO) en Kezmarok. Hier kun je een typische Slowaakse likeur (Tatratea) proeven.
Overnachting in een hotel gelegen in het Hoge Tatra Gebergte.

Dag 5: Hoge Tatra Gebergte
Na het ontbijt ontmoet je de gids en samen met hem/haar breng je een bezoek aan de Belianska Cave en aan het nationale park Pieniny. Hier heb je de mogelijkheid om een rafting tour te maken op een traditioneel houten raft, na het raften kun je genieten van een traditionele lunch. In de namiddag bezoek je het monumentale Lubov na Kasteel. In de avond keer je terug naar je hotel.
Overnachting in een hotel gelegen in het Hoge Tatra Gebergte.

Dag 6: Hoge Tatra Gebergte - Bratislava
Vandaag ga je wederom met de gids op pad. Samen met hem/haar neem je de kabelbaan naar Slalnata Pleso (1751 m). Rond lunchtijd volgt er een transfer naar het treinstation en hier neem je de trein naar Bratislava, vervolgens transfer naar je hotel.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 7: Bratislava - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Bratislava, waar aan deze trip een einde is gekomen.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Zes overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.
 • Treintickets Bratislava - Poprad v.v. 2e klasse met zitplaatsreservering.
 • Bratislava Grand City Tour onder begeleiding van een Engelstalige gids (circa 3 uur, groep).
 • Vier dagen excursie onder begeleiding van een Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Entreegelden etc..
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 7-daagse treinreis bedraagt circa € 730,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 155,-) in een 3-sterren hotel en circa € 845,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 250,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen! Uiteraard is het ook mogelijk om per trein naar Wenen te reizen i.p.v. per vliegtuig.

Offerte